Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Bestyrelsesmøde 28.08.2024

Inviterede: Michelle Kjølner, Linda Hunskjær, Tine, Mikael Thoft Schmidt, Casper Emil Bæhr, Mette Kristiane Smedegård-Holmquist og Rasmus Johansen, Lene Giehm, Claus Østergaard, Michael Dollerup Møller, Kirsten Bitsch, Maria Stagsted, Lotte Hedegaard Ingstrup, Kristina Terpling. Elevråd: Clara.

 

Afbud: Tine, Casper

Referent: Kristina - Ordstyrer: Casper

 

Godkendelse af dagsorden (5 min)

Punkt vedr. 9230Ung - alkoholfri Diskotek 20. september, tilføjet fra Linda HunskjærPræsentationsrunde

 

UNICEF rettighedsskole (60 min)

Se medsendte pjeceChristian og Mette præsenterede UNICEF's arbejde med børns rettigheder og hvad det vil sige at være rettighedsskole. Særligt fokus på elevmedinddragelse i skolens hverdag. UNICEF ser det at blive Rettighedsskole som en rigtig god vej at gå, da det er muligt at gøre projektet blivende. Børnekonventionen er ikke politisk foranderlig, og derfor kan man som skole være sikker på, at projektet ikke kan skiftes ud i takt med evt. nye politiske vinde.

Der findes Rettighedsskoler i flere europæiske lande, bl.a. har man i Island indført rettighedsskoler i hele landet.

I Danmark er der Rettighedsskoler flere steder og erfaringen er, at det virker godt at arbejde med børns rettigheder ift. at give eleverne en større stemme, mere medindflydelse og give plads til elevernes holdninger.

Drøftelse af de behov bestyrelsen ser der er ift. at Højvangskolen kan blive Rettighedsskole.Hvorfor forandring? Hvad kan det at være Rettighedsskole bidrage til?

Via børnekonventionen kan man arbejde forebyggende med mobning og digital mobningElevernes medbestemmelse kan styrkesMan kan arbejde på elevniveau med børnenes og klassens trivsel via klassecharterDer er mulighed for at arbejde med børns lyst og mod til at sige sin mening højt i klassefællesskabet.En Rettighedsskole inddrager skole, elev og hjem. En Rettighedsskole kendetegnes ved følgende:

Alle elever og voksne på og omkring skolen har sikker viden om FN’s BørnekonventionAlle artikler i Børnekonventionen opfyldes i relationerne mellem børn med skolens voksne og hjemme i familien.Skolens kultur og praksis tager afsæt i det rettighedsbaserede børnesyn.Værdier: Lighed værdighed, respekt og deltagelseDer undervises om, gennem og til rettighederSkolen prioriterer reel elevinddragelse højt.Rettighedsskolen har fire byggesten: Viden, Elevinddragelse, Læring og LederskabPå skolen skal man skabe tid og rum for at arbejdet med at være Rettighedsskole kan udvikle sig. Skolen skal derfor have et beslutningsfællesskab bestående af en rettighedskoordinator, som er bindeled til UNICEF, lærere og pædagoger, skoleleder og forældre + et flertal af elever. Dette beslutningsfællesskab kaldes et Rettighedsråd og her udarbejdes bl.a. en årlig handlingsplan.UNICEF tilbyder kompetenceudvikling af personale og forældre via e-læring - dkborn.unicef.dk

 

Pause med forplejning (15 min)

 

Forretningsorden mm (10 min)

Skolebestyrelsens forretningsorden 23/24.docx

Forretningsordenen videreføres med den ordlyd som har været gældende for sidste skoleårClaus Østergaard retter formalia, årstal m.m.

 

Arbejdsdagen d. 20. september (10 min)

Hvad er planen?Michelle, Rasmus og Michael kommer og står klar til at igangsætte de fremmødte forældreDer laves en invitation/opslag på Aula til alle forældre.- MichelleLedelsen sørger for at få prioriteret i de ønsker, personalet har skrevet på listen.

 

Meddelelser/evt. (20 min)

Elevrådet: 9. årgang ønsker tilladelse til at gå til købmanden i spisepausen. 9. årgang laver en ansøgning til bestyrelsen.Forældre:

3 henvendelser/ Mette

Invitation til SGIF - Mette invitererLinda fortæller om 9230Ung - alkoholfri Diskotek 20. september. Foreningen 9230Ung vil gerne gøre reklame i ældste afdeling for arrangementet, som er støttet af Natteravnene og der er også samaritter til stede under hele arrangementet. Ledelsen:

Kirsten Bitsch Sørensen er udlånt som afdelingsleder på Nørholm skole frem til 1. decemberByggeriet på Tingstedet går planmæssigt og forventes færdigt omkring jul.Gå-bussen kører igen fra hallen om morgenen. Der er afgang kl. 7.30, 7.40 og 7.50.

OBS: Det er vigtigt at alle forældre bakker op om Gå-bussen og behandler de frivillige elever fra 6. årgang pænt og ordentligt.Datoer for efterårets forældremøder:

Yngste afdeling kl. 16.30-18.00:

29/8 0. årg, 1. årg og 4.b (16.00-17.30)5/9 3. årg.9/9 2.a11/9 5.b12/9 4.a17/9 2.b18/8 5.aÆldste afdeling kl. 16.30-18.00?:

12/9 for hele afdelingenTingstedet:

11 september kl 17.00-19.00 (starter fælles i personalestuen og går i klasserne efter 20 - 30 min)

 

Punkter til kommende møde

PLL strategi (30 min)RegnskabGiver det mening at lave en arbejdsdag/eller henvendelse til forvaltningen? - nye skoleårVærdiregelsæt - nye skoleårØvrige principper

reklame.

 

Kommunikation fra forældre Forældrehenvendelser til skolebestyrelsen