Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Bestyrelsesmøde 07.02.2024

Inviterede: Michelle Kjølner, Malene Pedersen, Tine, Linda Hunskjær, Mikael Thoft Schmidt, Casper Emil Bæhr og Rasmus Johansen,Kristina Terpling, Lene Giehm, Claus Østergaard, Michael Dollerup Møller, Kirsten Bitsch, Lotte Hedegaard Ingstrup, Maria Stagsted, Elevråd: Clara og Alexander

 

Afbud: Michelle, Alexander, Tine 

 

Referent: Kirsten - Ordstyrer: Linda

 

 

  1. Godkendelse af dagsorden (5 min)
    1. dagsordenen er godkendt

 

  1. Principper (30 min)
    1. Princip for den åbne skole
      1. 4.årgang og 8.årgang er tilmeldt pilotprojektet verden i skolen/skolen i verden i samarbejdet med skoleforvaltningen og erhvervsplaymaker Thomas Overgaard.
    2. Opfølgning på princip om Badning efter skoleidræt - princippet er godkendt

 

  1.  Hvilke valgfag udbydes til næste skoleår (10 min)
    1. Ledelsen fremlægger
    2. Der udbydes alle fire obligatoriske valgfag, men opretter to til kommende 8.klasse. I niende klasse samarbejder vi med UngAalborg, men har også idræt.

 

 

Pause med forplejning (15 min)

 

 

  1. Kostpolitik - ønske fra B-huset. (15 min)
    1. Skolens sundhedsplejerskeLene Bjerregaard, kontaktes i forhold til anbefalinger af sunde madpakker. Evt. deltagelse i forældremøder.
    2. Herefter vil bestyrelsen sende en skrivelse ud til forældrene om disse anbefalinger.

 

  1. Ny handlevejledning om fravær (10 min)
    1. Ledelsen
    2. Aalborg Kommune har et stort fokus på elevfravær, som er meget højt på landets skoler.  Sammen om fravær opererer tre markører inden for de sidste 100 dage: 10, 15 20 %. Ved 10 % ligger ansvaret for handling ved klasselærerne. Ved 15% inddrages ledelse og skolesocialrådgiver og skolen kigger ind i fraværet og lave en handleplan for eleven. Ved 20 % fravær foldes problemstillingen ud. Der laves en underretning og der afholdes netværksmøder. Ved ulovligt fravær på 10 % skal skolen vurdere, om der skal sendes en underretning af sted. Socialforvaltningen skal træffe beslutninger om, at forældrene skal trækkes i fravær. På Højvangskolen vil dog langt hellere tale om tilværd, fordi vi ser fællesskabet som vigtigt. Vi arbejder ud fra devisen ”Når børn har fravær, er det fordi, der er noget vi endnu ikke har fundet svaret på” Lærerne har i dagligdagen langt større fokus på barnet end på tallene.  

 

  1. Afslutning af forsøg med mobil i udskolingen med evaluering og konklusion (25 min)
    1. Hvordan indsamler vi data og følger op - MK
      1. Link til spørgeskema til elever https://forms.gle/3whQYC3tp7HCdkzu9
      2. Link til Spørgeskema til personalet https://forms.gle/xvRNfSbpeWHRefqv7
      3. Forsøget gik ud på, at eleverne fik deres mobil udleveret i pauserne (2x30 minutter). I undervisningen er de afleveret i mobilhotel, hvis den ikke bruges som et arbejdsredskab.
      4. Lærerne oplever, at forsøget er gået godt. Eleverne vil gerne om de, i undervisningen, må beholde mobilen på bordet i stedet for i mobilhotel.
      5. Der var til punktet udarbejdet er spørgeskema, men det fremgik ikke tydeligt af spørgsmålene, hvad der ønskes svar på. Spørgeskemaet droppes.
      6. Punktet sættes på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde, da der ønskes et større grundlag at træffe beslutninger ud fra. 

 

 

  1. Meddelelser/evt. (20 min)
    1. Elevrådet: 
      1. Der er et stort ønske om nye skolemøbler.  Der er fuld forståelse fra bestyrelsen, men budgettet er ikke til det lige nu. 
    2. Forældre
    3. Ledelsen

 

  1. Punkter til kommende møde 
    1. Tilladelse til at besøge Min Købmand i Godthåb i udskolingen( afventer henvendelse)
    2. Giver det mening at lave en arbejdsdag/eller henvendelse til forvaltningen?
    3. Timefordelingsplan(marts)
    4. Afslutning af forsøg med mobil i udskolingen med evaluering og konklusion

 

 

Kommunikation fra forældre Forældrehenvendelser til skolebestyrelsen