Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Højvangskolen logo
Mobil menu

Bestyrelsesmøde 12.04.2023

Skolebestyrelsesmøde 12.04.2023

Mødedeltagere: Claus Nielsen, Michelle Kjølner, Malene Pedersen, Tine, Kristina Terpling, Lene Giehm, Claus Østergaard, Michael Dollerup Møller, Kirsten Bitsch

Afbud: Linda Hunskjær, Annette Evensen

Referent: Kirsten Bitsch

 

  1. Dagsordenen er godkendt.
  2. Princip for mobile devices:
    1. I forhold til devices drøftes det, hvorvidt der skal indskrives udsagn fra børnene i princippet eller ej. Der fremkommer forslag om der fremadrettet skal skrives en metatekst/begrundelser til princippet om, hvorfor princippet står som det gør, hvilket aftales. Forklaringen til princippet er tilrettet og der laves et link til forklaringen for det vedtagne princip. Princippet og forklaringen er godkendt.
  3. Forretningsorden v/ Claus
    1. der er tilføjelser til suppleringsvalg
    2. der er tilføjelse til, hvornår bestyrelsen tiltræder
    3. der er tilføjelser, så der i forretningsordenen ændres fra lederen til daglige ledelse.
    4. der er tilføjelser om, at referatet godkendes efter hvert punkt

Forretningsordenen er godkendt.

  1. Princip for klassedannelse
    1. Princippet er tilrettet, så der ikke længere stå, at klasserne blandes efter 6.klasse, men at klassedannelsen fremadrettet kan ske ved indstilling fra skolens daglige ledelse til skolebestyrelsen på alle tidspunkter i skoleforløbet.

Princippet er godkendt

  1. Princip for skole-hjem-samarbejde
    1. Der kommenteres på, at den ene af skole-hjem-samtalerne kaldes for en behovssamtale og at den anden samtale er en obligatorisk samtale. Det aftales at den obligatoriske samtale ligger først på skoleåret.
    2. Princippet tilrettes og godkendes
  2. Tilsyn med karaktererne
    1. Der henvises til undervisningsministeriets hjemmeside. Her kan man blandt andet se, at det socioøkonomiske niveau er steget. Skolens karaktergennemsnit ligger lidt over det forventelige i forhold til det socioøkonomiske niveau. Højvangskolen har ligeledes en stor andel af elever der afslutter med minimumskarakteren 2,0
  3. Suppleringsvalg
    1. Der drøftes oprettelse af en valgbestyrelse, der skal reklamere for valget til skolebestyrelsen (Claus Nielsen og en anden af de forældrevalgte stiller op). Hvis der laves en skriftlig reklame for skriv for bestyrelsesarbejdet skal reklamen skrives i et uhøjtideligt og ikke akademisk sprog. Kristina Terpling vil lave et forslag til en skriftlig reklame. Der laves en ligeledes en reklamevideo. Der kommer også forslag om, at der kan tages personlig kontakt til nogle forældre, der viser interesse for bestyrelsesarbejdet.  Valgperioden løber fra informationsmøde d. 18/4 til valgdagen 3/5. Kandidater skal være skolen i hænde senest 28/4 og afleveres på skolen kontor.
  4. Timefordelingsplaner – for almenskolen
    1. Højvangskolens daglige ledelse vil gerne indstille til, at timefordelingen fremover bliver fordelt efter de af undervisningsministeriets vejledende timetal. Tidligere har en lektion i kristendom været konveneret til natur/teknologi. Skolens daglige ledelse vil gerne, at det ændres.
    2. I indskolingen har der været tradition for, at den ene musiktime konverteres til fællessamling. Dette vil vi gerne fastholde, men at det føres op til 5.klasse, da afdelingsstrukturen ændres til en yngste og en ældste afdeling.

Begge indstillinger godkendes

  1. Forsøg med karakterfrihed og skriftligt formativt feedback
    1. der er fra politisk side vedtaget et forslag om at skoler kan tilmelde sig et toårigt forsøg med karakterfrihed og skriftlig feedback. Dette vil de to kommende ottende klasser gerne deltage i, så der kommer mere fokus på processen frem for resultatet.

Bestyrelsen godkender ændringerne.

 

  1. Elevrådsformanden, Aksel Slot stopper.

12. Meddelelser

Højvangskolen kommer med i projekt Tryg Skolevej og nærområdet omkring Højvangskolen bliver til en Hjertezone.